Hotelarrangementen: waarom zijn ze (nu extra) belangrijk?

Waarom verdienen hotelarrangementen nu extra aandacht en waar verkoop je ze?

Wat krijg je als een vakantielustig volk twee maanden lang is drooggelegd van horeca en entertainment, en reizen naar het buitenland er voorlopig nog niet in zit? Het antwoord is een groeiende vraag naar vakanties in eigen land. Horecabazen kunnen hun hart weer een beetje ophalen nu de horeca vanaf 1 juni voorzichtig van start mag gaan. Er lijkt weer licht aan het eind van de COVID-19-tunnel te komen. In dit artikel delen we enkele tips over hoe je meer gasten kunt aantrekken met hotelarrangementen. Oh, en als je meer van deze nuttige tips per mail wilt ontvangen, schrijf je dan in op onze blog!


Tijd voor een paar dagen weg!

Voorlopig hoeven we nog niet te rekenen op groepen buitenlandse toeristen, maar de Nederlander staat wel te popelen om er even tussenuit te gaan in eigen land. Hoewel veel mensen nog hoop houden op een vliegvakantie, hebben ruim 1,8 miljoen Nederlanders besloten dit jaar een vakantie in het binnenland te boeken. De perfecte tijd om een kritische blik te werpen op de Nederlandse boekingskanalen en om je arrangementenaanbod weer eens af te stoffen!

Ook interessant: Reizen na het coronavirus: komen de hotelgasten terug?

 

Whitepaper hoteltechnologie

 

Waarom zijn arrangementen belangrijk?

In deze vreemde periode zijn er heel veel mensen toe aan ontspanning, en zeker buiten de deur. Aangezien er toch nog veel onduidelijkheden zijn over (veilig) reizen en er nog flink wat restricties van toepassing zijn, is een arrangement in eigen land een aantrekkelijk en gemakkelijk alternatief om die ontspanning toch te vinden. 

Speciale deals, pakketten of arrangementen voegen op twee manieren waarde toe. Voor de gast is dit de belevingswaarde. Een arrangement ontzorgt nu nog meer dan normaal; de gast hoeft bijvoorbeeld niet meer na te denken over of er nog wel een plek vrij is bij een restaurant in de buurt. Maar het voegt ook financiële waarde toe voor jouw hotel. Gasten die arrangementen boeken blijven langer op hun kamers, boeken verder van tevoren en annuleren minder snel hun boekingen (bron: Trivago). Arrangement-boekers leveren gemiddeld 30% meer op dan standalone-boekers wanneer je kijkt naar de ADR (Average Daily Rate)*.

* De Average Daily Rate (gemiddeld dagtarief) wordt berekend door de gemiddelde inkomsten uit kamers te nemen en deze te delen door het aantal verkochte kamers.

Lees ook: Hoe meer boekingssites, hoe beter! Toch?

 

De beste boekingssites voor arrangementen

Nederland kent een flink aantal populaire boekingssites die zich specialiseren in het aanbieden van pakketdeals en arrangementen. De reden dat ze zo populair zijn, is onder andere vanwege de gebruikersvriendelijke en aantrekkelijke boekingservaring. Voor bijna alle boekingskanalen geldt een “no cure, no pay”-principe voor hoteliers. Wanneer je jouw kamers distribueert via deze kanalen, betaal je alleen commissie wanneer er een boeking is gemaakt. In dit blog lichten we enkele van deze boekingssites toe:

 

Bullet Bongo

Bongo zal je waarschijnlijk niet onbekend klinken, hun cadeaupakketten liggen immers in meer dan 18.000 winkels en zijn ook online aan te schaffen. Bongo is een beleveniscadeau in verschillende thema’s, zoals overnachtingen, avontuur, wellness en gastronomie.

Bongo maakt onderdeel uit van het internationale bedrijf Smartbox Group. Als je interesse hebt in je kamers distribueren via Bongo, kun je het formulier op deze pagina invullen.

 

Bullet CharmantHotel

CharmantHotel selecteert het aanbod hotels met zorg op ‘charmante’ kenmerken zoals authentieke bouwstijl, sfeervolle inrichting, goede keuken, mooie ligging en gastvrijheid. Alle hotels die hun kamer willen distribueren via dit kanaal kunnen een persoonlijk bezoekje van een CharmantHotel-medewerker verwachten. Aanmelding is gratis, je betaalt een commissie per voltooide boeking.

Meer weten over CharmantHotel of wil je graag je hotel aanmelden? Ga dan naar deze pagina.

 

Bullet Goedverblijf.nl

Goedverblijf richt zich op hotelarrangementen in het 3- en 4-sterrensegment in Nederland en buurlanden. Het team van Goedverblijf.nl is hecht en klein en stellen persoonlijke benadering voorop voor zowel hun boekers als de aangesloten hoteliers. De doelgroep van Goedverblijf.nl bestaat vooral uit senioren; ruim 40% van de boekingen vindt bij hen nog altijd telefonisch plaats. In 2019 mocht Goedverblijf.nl de Zoover Award in ontvangst nemen voor Beste Hotelaanbieder.

Meer weten over Goedverblijf of direct je hotel aanmelden? Ga naar deze pagina.

 

Bullet HotelSpecials       

De boekingssite HotelSpecials is al een jaar of 15 op de markt en een geliefd medium voor het boeken van gevarieerde arrangementen in thema’s zoals diner, city, VIP en wellness specials. Alle specials zijn standaard inclusief ontbijt en een leuke verrassing; wat die verrassing wordt stem jij als hotelier af met je HotelSpecials-accountmanager. 

Wil je meer weten over HotelSpecials of je hotel aanmelden? Ga dan naar deze pagina.

 

Bullet Voordeeluitjes.nl

Voordeeluitjes.nl heeft een enthousiast team dat zich al tien jaar inzet voor de leukste hotelaanbiedingen tegen de scherpste prijs. Een arrangement bij Voordeeluitjes bevat al snel (naast een overnachting met ontbijt) vele extra’s zoals een welkomstdrankje, één of meer diners, wandel- of fietsroutes, vrij gebruik van luxe faciliteiten of een korting op een leuke activiteit. Het team belooft een eenvoudige en snelle aansluiting en een accountmanager buitendienst die graag op locatie adviseert over prijzen, arrangementen en inhoud voor een optimaal resultaat.

Meer weten over Voordeeluitjes.nl of direct je hotel aanmelden? Ga dan naar deze pagina.

 

Bullet Weekendesk

Weekendesk is een populaire boekingssite voor hotelarrangementen. Weekendesk biedt handige filters, thema’s en activiteiten waar duidelijk wordt aangegeven wat er in het pakket zit. Samen met jou bedenken zij één of meerdere arrangementen die je hotel op de beste manier presenteren. Jouw arrangementen worden vervolgens online gepresenteerd en je kunt ook deelnemen aan diverse mediacampagnes in kranten en magazines, zoals de Libelle. Inschrijven bij Weekendesk is gratis en werkt op basis van no cure no pay.

Wil je je aanmelden als hotelpartner? Mail dan naar: partners-be@weekendesk.fr

 

Bullet Zoweg.nl

Zoweg.nl is een multimedia-boekingsplatform voor zowel hotels als bungalowparken, dat onder andere exclusieve aanbiedingen adverteert via de Telegraaf, Volkskrant, het Parool, AD etc.. Zoweg.nl biedt hun boekers een lage prijs door middel van het schaarsteprincipe; de acties zijn van korte tijd en op=op. De gasten betalen bij aankomst in het hotel of bungalowpark, als accommodatiehouder betaal je alleen voor gerealiseerde boekingen.

Interesse in een samenwerking met Zoweg.nl? Ga dan naar de voledige pagina.

 

Must read: Boekingssites waar u misschien nog niet eerder aan heeft gedacht

 

Bereid je arrangementen goed voor op binnenlandse gasten

Er zijn genoeg interessante Nederlandse boekingskanalen om die reserveringen post-coronavirus weer op gang te krijgen. Ben je nog niet zo ervaren met arrangementen, bedenk dan eens wat jouw accommodatie normaliter al die ‘extra touch’ geeft en dus verkocht zou kunnen worden als een interessant pakket. Bekijk de bovenstaande boekingssites en check of ze passen bij jouw markt. Bij SmartHOTEL hebben we veel persoonlijk contact met de bovenstaande partners. We weten dat zij bereid zijn om mee te denken over wat voor arrangementen interessant voor je kunnen zijn.

Als SmartHOTEL-klant heb je het voordeel dat deze boekingssites allemaal gekoppeld kunnen worden in de Channel Manager. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over het bijhouden en aanpassen van je reserveringen en beschikbaarheid. Ben je nog geen SmartHOTEL-klant, maar wil je graag meer weten over onze automatiseringssoftware? Neem eens contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

 

blog smarthotel

 

Over SmartHOTEL

SmartHOTEL helpt hoteliers wereldwijd om hun weg te vinden in de spannende en de soms verwarrende wereld van online distributie. Vanuit ons kantoor in Nederland en het Verenigd Koninkrijk bedient ons team meer dan 1500 hotels met de Smart Channel Manager en op maat gemaakte integraties. Als Hospitality experts weten we precies wat onze klanten nodig hebben en welke uitdagingen hoteliers van alle soorten en maten elke dag te wachten staan. Meer weten over ons of onze services? Je kunt contact met ons opnemen via sales@smarthotel.nl of bellen naar +31 (0)182 75 11 18.

 

By Marijke Remmelzwaan | mei 20, 2020

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts