Payment Service Provider uitgelegd

Hoteliers hebben te maken met veel verschillende systemen om hun bedrijf te optimaliseren. Er zijn property management systemen, channel managers, online boekingsmodules en boekingssites. Maar dat is nog niet alles; denk bijvoorbeeld aan betalingen van gasten en alles wat daarbij komt kijken. We hebben de virtuele creditcards al uitgelegd, en in dit artikel vertellen we je alles over de payment service provider.

 

In het Nederlands wordt de payment service provider ook wel een betalingsprovider genoemd. We hebben er echter voor gekozen om de Engelse benaming in dit artikel te gebruiken.

 

Wat is een payment service provider?

Een payment service provider (PSP) is een partner voor het faciliteren van betalingen. Zij zorgen voor betalingsverzoeken, checkout-pagina's en creditcardbetalingen. Voor creditcardbetalingen heeft de PSP een acquiring platform nodig om te controleren of de vereiste bedragen beschikbaar zijn op de bankrekening van de boeker en belasten het vervolgens. Na het proces ontvangt de boeker een bevestiging van betaling of een bericht dat de betaling is geweigerd.

De PSP communiceert tussen het hotel en de boeker, maar er is niet altijd een directe verbinding tussen de PSP en het property management systeem (PMS). Hiervoor heb je een payment gateway nodig. Je kunt meerdere betaalmethoden aanbieden, zodat het voor de boeker zo eenvoudig mogelijk wordt om online te betalen.

 

Wat is een payment gateway?

Een payment gateway is een systeem dat de betalingsgegevens van de boeker doorstuurt naar het PMS. De payment gateway beveiligt daarmee ook de creditcardgegevens.

Zonder de payment gateway moeten de gegevens die bij de payment service provider opgeslagen worden handmatig in het PMS worden ingevoerd. Naast dat dit onnodig handmatig werk met zich meebrengt, is het foutgevoelig en lastig om de gegevens en privacy van gasten te waarborgen. De payment gateway zorgt ervoor dat de betaalgegevens van de gasten veilig worden overgedragen en opgeslagen.

Payment Service Provider

 

Wat is een voorbeeld van een payment service provider?

Zoals we nu weten, zorgt een payment service provider ervoor dat de gast makkelijk en veilig online kan betalen voor de geboekte hotelkamer. Welke PSP je wilt gebruiken is aan jou; er zijn vele soorten systemen beschikbaar. Kies zeker niet de eerste de beste die je tegenkomt; doe eerst wat onderzoek. Zoek uit wat de meest gebruikte betaalmethoden van de gasten zijn (pinpas of creditcard), wat de meest voorkomende nationaliteiten zijn en kijk welke PSP de meest passende opties aanbiedt. Kijk ook wat de interchange++ fees zijn en wat de kwaliteit van de klantenservice is.

We hebben een aantal payment service providers op een rijtje gezet om je op weg te helpen met je onderzoek:

 

Wat zijn de voordelen van een payment service provider voor online betalingen?

De payment service provider bespaart je tijd, vooral wanneer het gekoppeld is aan een payment gateway. Maar wist je dat de meeste PSP's ook financiële overzichten en administratieve tools geïntegreerd hebben?

Een ander voordeel is dat een payment service provider meerdere betaalmethoden vertegenwoordigt, en dat maakt het voor veel boekers aantrekkelijker om te boeken. Het grote aanbod zorgt er ook voor dat de PSP scherpe prijzen kan bedingen om de transactiekosten lager te houden.

De payment service provider verkleint ook de kans op fraude omdat de betaalgegevens veilig in de software zijn opgeslagen. Je bent wel nog steeds verantwoordelijk voor de gegevens wanneer je ze (handmatig) overzet naar je reserveringssysteem, hoewel de payment gateway je kan helpen die overdracht te beveiligen en je te behoeden voor datalekken.

 

Hoe kan SmartCONNECT for Payment jou helpen?

SmartHOTEL biedt een directe verbinding tussen het PMS en de payment service provider, genaamd SmartCONNECT for Payment. Het is de payment gateway die je helpt om de betaalgegevens van je gasten te beschermen en je tijd bespaart door minder handmatig werk. Bovendien kan je met deze payment gateway het volledige bedrag (inclusief kosten zoals toeristenbelasting) in rekening brengen op het moment dat jij dat wilt.

Werk je met een payment service provider die nog niet wordt vermeld in deze lijst? Geen probleem, we gaan graag het gesprek aan om te zien hoe we de PSP-aansluiting kunnen regelen.

 

SmartCONNECT for Payment

 

Over SmartHOTEL

SmartHOTEL helpt hoteliers wereldwijd om hun weg te vinden in de spannende en de soms verwarrende wereld van online distributie. Vanuit ons kantoor in Nederland en het Verenigd Koninkrijk bedient ons team meer dan 1500 hotels met de Smart Channel Manager en op maat gemaakte integraties. Als Hospitality experts weten we precies wat onze klanten nodig hebben en welke uitdagingen hoteliers van alle soorten en maten elke dag te wachten staan. Meer weten over ons of onze services? Je kunt contact met ons opnemen via sales@smarthotel.nl of bellen naar +31 (0)182 75 11 18.

 

By Chantal Mieremet | March 31, 2021

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts