Debit Mastercard vervangt Maestro: Wat hotels en gasten moeten weten

Wat moeten hotels en gasten weten?

Mastercard heeft onlangs aangekondigd dat het de Maestro betaalkaart gaat uitfaseren en vervangen door Debit Mastercard. Het doel van deze verandering is het vereenvoudigen van het betaalkaartlandschap en het verbeteren van de veiligheid voor consumenten en bedrijven. Hier leest u wat u moet weten over deze verandering en hoe het u zal beïnvloeden.

 

Waarom wordt Maestro uitgefaseerd?

Maestro is sinds de introductie in 1991 een populaire keuze geweest voor betaaltransacties in Europa. Mastercard heeft echter besloten om zijn productaanbod te stroomlijnen en de Maestro-merknaam uit te faseren. Debit Mastercard wordt al veel geaccepteerd, en door zijn aanbod onder één merknaam te consolideren, wil Mastercard de verwarring voor consumenten en bedrijven verminderen.

Wat is Debit Mastercard?

Debit Mastercard is een type betaalkaart dat werkt als een traditionele Mastercard creditcard, maar waarbij de betaling wordt afgeschreven van uw bankrekening. Het biedt extra beveiligingsfuncties in vergelijking met Maestro, zoals Mastercard SecureCode en Mastercard Identity Check. Debit Mastercard wordt geaccepteerd bij miljoenen handelaren wereldwijd en kan ook worden gebruikt voor geldopnames bij geldautomaten.

Wat zijn de voordelen van Debit Mastercard?

Debit Mastercard biedt meer flexibiliteit en beveiliging voor handelaren en consumenten. In tegenstelling tot Maestro, dat alleen PIN-gebaseerde transacties toestaat, ondersteunt Debit Mastercard ook transacties op basis van handtekeningen. Dit kan de klantervaring verbeteren en de verkoop voor bedrijven verhogen. Bovendien kunnen de extra beveiligingsfuncties van Debit Mastercard helpen bij het voorkomen van frauduleuze transacties en het beschermen van gevoelige klantgegevens.

Wat betekent dit voor bedrijven en consumenten?

Als u als consument momenteel een Maestro-kaart gebruikt, ontvangt u binnenkort automatisch een nieuwe Debit Mastercard. De overgang verloopt automatisch en uw nieuwe kaart heeft hetzelfde kaartnummer en PIN als uw oude kaart, maar met een nieuwe vervaldatum en beveiligingscode.

Voor bedrijven vereist de overgang naar Debit Mastercard geen significante veranderingen. Als u al Mastercard accepteert, moet u Debit Mastercard ook zonder problemen kunnen accepteren. Wanneer u echter momenteel geen Mastercard accepteert, moet u overwegen deze als betaaloptie toe te voegen, omdat het een van de meest geaccepteerde betalingsnetwerken ter wereld is.

De overgang naar Debit Mastercard is urgent en bedrijven en consumenten moeten zich zo snel mogelijk op de verandering voorbereiden. De extra beveiligingsfuncties en de grotere flexibiliteit van Debit Mastercard maken het een positieve verandering voor de branche, maar het is belangrijk om voorbereid te zijn om eventuele problemen te voorkomen!

Hoe kunt u grip houden op de betaalprocessen en transactie kosten? Plan dan een vrijblijvende meeting om de impact op uw hotel in kaart te brengen!

By Quinten Gazendam | april 11, 2023

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts