5 Interessante Nieuwsplatforms voor de Hospitalityindustrie

Ben je ook niet meer weg te slaan van het nieuws? Je bent niet de enige, de nieuwsconsumptie is het afgelopen jaar enorm gestegen. In maart werden de nieuwswebsites door 2 miljoen Nederlanders meer bezocht dan normaalgesprokenSinds de coronapandemie is de behoefte aan juiste en actuele informatievoorziening groter dan ooit. Dit geldt zeker ook voor de hospitalityindustrie: met de continue ontwikkelingen en daarnaast de reis- en horecarestricties moet je wel op de hoogte blijven. Wat voor invloed hebben de nieuwe restricties op hotels en horeca? Vanuit welke landen hoef je voorlopig geen gasten te verwachten? Op welke markt kun je nu het beste de foculeggen voor de meeste opbrengsten? Wat zijn de trends en ontwikkelingen in de horeca? 

In dit blog wijden we uit over een aantal nieuwsbronnen die voor jouw onderneming interessant zijn om te volgen! Mis je jouw favoriete nieuwspagina in de lijst? Deel het met ons (mail naar: yourfriends@smarthotel.nl) en we vullen het aan in dit artikel. 

 download whitepaper smarthotel

 

 1. Hospitality Management 
  Hospitality Management is een maandelijks terugkerend vakblad en online platform dat zich specifiek richt op de Nederlandse hotellerie. Waarschijnlijk ontvang je als Nederlandse hotelondernemer het vakblad automatisch al in je brievenbus, maar ook het online platform en de nieuwsbrief zijn de moeite waard om je voor aan te melden. Op het platform vind je onder andere achtergrondverhalen van hospitality-experts, diepte-interviews met hoteliers en veel interessante nieuwsartikelen die inspelen op actuele ontwikkelingen.

  Bekijk Hospitality Management >


 2. Misset Horeca
  Misset Horeca is een Nederlands platform voor de Nederlandse hospitalityindustrie. De focus van Misset Horeca is breder dan alleen de hotellerieook restaurants en cafés komen aan bod. Je vindt in hun magazine en online platforms interessante artikelen over o.a. nieuwe ondernemingen of uitbreidingen, maar ook opinieartikelen en interviews met horecaondernemers. De website heeft momenteel een specifieke subcategorie ‘corona’ met artikelen die nuttige informatie verschaffen of verhalen die een hart onder de riem steken.

  Bekijk Misset Horeca >


 3. Entree Magazine
  Entree Magazine legt in eigen woorden ‘de nadruk op trends, vernieuwende concepten en andere verrassende horecavondsten in diverse thema’s’. Wanneer je hotel geen café of restaurant heeft, is dit magazine wellicht minder interessant voor jou. Je kunt je abonneren op 11 vakbladen per jaar, maar ook de website en de nieuwsbrief voorzien je van de laatste tips en trends in de horecasector.

  Bekijk Entree Magazine >


 4. Hospitality Net
  Hoewel het kantoor van dit platform zich bevindt in Maastricht, heeft Hospitality Net internationaal een erg groot bereik. Op Hospitality Net vind je opinieartikelen, persberichten, internationale evenementen, vacatureswebinars, rapporten en nog veel meer. De focus van Hospitality Net ligt meer op de toekomst van de hotellerie en hoe technologie hierin ondersteunend is.

  Bekijk Hospitality Net >


 5. Skift
  Skift is een platform dat zich richt op de globale reisindustrie. Hun doel: het documenteren en het helpen begrijpen van het veranderende reizigersgedrag. Onderwerpen zoals online distributie en de invloed van politiek en economie op de reissector komen langs. Als je benieuwd bent hoe het er wereldwijd aan toegaat in de reis- en hospitalitysector en wat voor veranderingen je kunt verwachten in de toekomst, is dit een zeer interessante nieuwsbron.

  Bekijk Skift.com > 

 

En als laatste geven we nog een volgtip mee: het SmartHOTEL-blog! We posten minstens 2x per maand een nieuw blog over de nieuwste trends op het gebied van online distributie, revenuemanagement en het verbeteren van de gastervaring. Wil je een melding ontvangen wanneer er een nieuw blog online staat? Ontvang nieuwe artikelen direct in je e-mail.

 

updates smarthotel blog

 

Over SmartHOTEL

SmartHOTEL helpt hoteliers wereldwijd om hun weg te vinden in de spannende en de soms verwarrende wereld van online distributie. Vanuit ons kantoor in Nederland en het Verenigd Koninkrijk bedient ons team meer dan 1500 hotels met de Smart Channel Manager en op maat gemaakte integraties. Als Hospitality experts weten we precies wat onze klanten nodig hebben en welke uitdagingen hoteliers van alle soorten en maten elke dag te wachten staan. Meer weten over ons of onze services? Je kunt contact met ons opnemen via sales@smarthotel.nl of bellen naar +31 (0)182 75 11 18.

 

By Marijke Remmelzwaan | December 21, 2020

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts