Wat is een Wholesaler in de hotelindustrie?

Wholesalers, soms ook wel Bedbanks genoemd, zijn bedrijven die jaarcontracten afsluiten met hotels waar hotelkamers in bulk worden opgekocht. Deze kamers verkoopt de wholesaler vervolgens weer door aan derde partijen zoals reisbureaus, vliegtuigmaatschappijen of boekingssites waar het hotel geen direct contract mee heeft. Een wholesaler werkt alleen business-to-business; ze zullen nooit kamers direct aan gasten verkopen. 

 

De vragen die worden beantwoordt in dit artikel: 
(klik op de vraag om direct naar het antwoord te gaan)

 

Begrijpelijke hotelsoftwaregids

 

Wat is de toegevoegde waarde van wholesalers? 

Wholesalers zijn gespecialiseerde (ver)kopers met veel connecties, daarom hebben ze toegang tot kanalen waar hoteliers vaak niet direct bij kunnen. Een ander voordeel is dat je zekerheid hebt over je verdiensten; de hotelkamers zijn al verkocht aan de wholesaler. Het is vervolgens aan de wholesaler om de ingekochte kamers daadwerkelijk te verkopen. Wanneer je je niet te veel wilt bezighouden met de online distributiestrategie van het hotel, kan het interessant zijn om een contract met deze partijen aan te gaan. 

 

Hoe werkt een wholesaler voor hotels? 

Wanneer een wholesaler een contract aangaat met een hotel, wordt er afgesproken hoeveel kamers de wholesaler koopt en tegen welk Net Rate. Voor de opkomst van het internet werden deze kamers vervolgens verkocht aan reisbureaus. Tegenwoordig verkopen wholesalers de kamers vooral door aan onlineboekingssites of andere wholesalers. De wholesaler verdient geld door de kamerprijs met een bepaald percentage te verhogen. 

 

Zou ik moeten werken met een wholesaler? 

Wholesalers staan de laatste jaren niet in het beste daglicht en dat heeft deels te maken met de prijstransparantie op metasearchwebsites (bijvoorbeeld Trivago). In een rapport van 2018 van EyeForTravel werd duidelijk dat hotels (en de gecontracteerde boekingssites) ondermijnd worden door niet-gecontracteerde verkoopkanalen. Ruim 39% van de boekingen ging naar boekingssites waar hotels geen directe contracten mee hadden. Dit betekent dat hotels in zekere zin de wholesaler betalen om te concurreren. Als je overweegt om in zee te gaan met een wholesaler, kijk dan goed naar de aard van het bedrijf (identificeer betrouwbare partijen) en de contractuele voorwaarden. 

 

Meer over hotelsoftware:

 

SmartHOTEL Channel Manager

 

Over SmartHOTEL

SmartHOTEL helpt hoteliers wereldwijd om hun weg te vinden in de spannende en de soms verwarrende wereld van online distributie. Vanuit ons kantoor in Nederland en het Verenigd Koninkrijk bedient ons team meer dan 1500 hotels met de Smart Channel Manager en op maat gemaakte integraties. Als Hospitality experts weten we precies wat onze klanten nodig hebben en welke uitdagingen hoteliers van alle soorten en maten elke dag te wachten staan. Meer weten over ons of onze services? Je kunt contact met ons opnemen via sales@smarthotel.nl of bellen naar +31 (0)182 75 11 18.

 

By SmartHOTEL | May 01, 2017

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts