Tips ter voorbereiding op de feestdagen

We bevinden ons in het laatste kwartaal van het jaar; voor je het weet staat Sinterklaas weer op de stoep, verschijnen er kerstmarkten en komen families bij elkaar voor de kerstdagen. Je kunt het op je af laten komen, maar eigenlijk is het gewoon tijd om de hoognodige voorbereidingen te treffen! 

 

Arrangementen en tarieven

Bevindt het hotel zich in de buurt van een kerstmarkt? Of is de grote intocht van Sinterklaas bij jullie in de stad? Misschien is de locatie wel dé locatie waar families willen verblijven tijdens de feestdagen. Speel hierop in door arrangementen aan te bieden, zoals een 3-daags kerstarrangement inclusief diner. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je standaardtarieven een beetje af te laten wijken van de normale prijs. Iets hoger, omdat je weet dat een verblijf in de stad populair is, of juist iets lager, zodat het aantrekkelijker wordt om te verblijven in het hotel.

 

Zichtbaarheid door goede marketing

Zorg ervoor dat je zichtbaar bent voor potentiële boekers, want prijsdifferentiatie alleen is meestal niet voldoende. Stuur een nieuwsbrief uit waarin je je arrangementen promoot, of vraag de boekingssites wat zij kunnen doen om het hotel extra onder de aandacht te brengen. Ik weet zeker dat zij ook goede ideeën hebben.

Wanneer je sociale media gebruikt, dan kun je ervoor kiezen om de arrangementen ook daar te promoten en berichten te plaatsen over hoe het er bij jullie aan toe gaat tijdens de feestdagen.

Je kunt de eigen website ook extra feestelijk maken door het bijvoorbeeld een kerstthema te geven. Natuurlijk niet vergeten dat na de feestdagen ook weer terug te zetten.😉 

 

Feestelijke sfeer op locatie

Een grote kerstboom, overal kerstlichtjes, muziek op de achtergrond en wellicht een accessoire voor de medewerkers; je kunt het zo feestelijk maken in het hotel als je zelf wilt. Op de hotelkamers kan het ook extra feestelijk worden aangekleed. Denk aan een mini-kerstboom, een typische lekkernij (pepernoten, kerstkransen) of een kerstsok met klein cadeautje erin.

Als laatste kun je het ontbijt, de lunch of het diner ook aanpassen op de feestdagen. Geen tijd of capaciteit om het menu te veranderen? Je kunt het ook kleiner houden door alleen een feestelijk detail toe te voegen aan de maaltijden.

 

Moraal van het verhaal

Ik denk dat geconcludeerd kan worden dat de invulling van de voorbereidingen op de feestdagen helemaal open ligt. Je kunt helemaal losgaan met decoraties en arrangementen, maar waarschijnlijk gaan velen er vooral met een een gezonde portie Nederlandse nuchterheid mee aan de slag. Wat je ook doet, mijn advies is om voldoende aandacht te besteden aan de prijzen en arrangementen. Het is zonde als je omzet mist, alleen omdat je te laat bent begonnen met voorbereiden. 

 

Advies nodig?

Heb je advies nodig betreft het aanbieden van arrangementen en het wijzigen van je standaardtarieven? Het consultancy team staat voor je klaar, neem contact op

 

Over SmartHOTEL
SmartHOTEL helpt hoteliers wereldwijd om hun weg te vinden in de spannende en de soms verwarrende wereld van online distributie. Vanuit ons kantoor in Nederland bedient ons team meer dan 1500 hotels met de Smart Channel Manager en op maat gemaakte integraties. Als Hospitality experts weten we precies wat onze klanten nodig hebben en welke uitdagingen hoteliers van alle soorten en maten elke dag te wachten staan. Meer weten over ons of onze services? Je kunt contact met ons opnemen via sales@smarthotel.nl of bellen naar +31 (0)182 75 11 18.

By Chantal Mieremet | October 17, 2019

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts