5 tips voor meer directe reserveringen op uw hotel website

5 tips voor meer directe reserveringen op uw hotel website

Denkt u wel eens; 'misschien moet onze website een keer vernieuwd worden'? Dan heb ik een zeer interessant feitje voor u! Meer dan 50% van de vrijetijds- en zakenreizigers bezoeken de website van het hotel nadat ze deze op een boekingssite hebben ontdekt. Het is daarom helemaal geen gekke gedachte om de website weer eens onder handen te nemen. Hotels die een moderne en gebruiksvriendelijke website hebben, converteren namelijk veel meer boekingen. Als independent hoteleigenaar heeft u alle vrijheid om uzelf te onderscheiden, waarom zou u dat niet laten zien op de belangrijkste marketing tool?

1. Gebruikerservaring en ontwerp

Als u een ongebruiksvriendelijke of verouderde website heeft, denken potentiële boekers dat dit de kwaliteit van het hotel weerspiegelt. Verlies geen potentiële gasten met een trage website, complexe navigatie of een slecht geïntegreerd boekingssysteem. Zodra de gast heeft besloten om het hotel te boeken, moet dit zo snel en gemakkelijk mogelijk gaan. Misschien heeft u niet de kennis (of tijd) in huis om een moderne website te maken. Gelukkig zijn er veel eenvoudige, goedkope manieren om een professionele website te onderhouden. Voorbeelden hiervan zijn drag and drop platforms zoals Squarespace of een CMS zoals WordPress

Wij zijn een grote fan van het WordPress thema Avada. Avada biedt veel sjablonen die zijn ontworpen voor hotels en ze hebben geweldige ondersteuning. U kunt de meeste functionaliteiten veranderen met slechts een paar drag-and-drop acties. Er zijn veel IT- of ontwerpstudenten die hulp bieden bij het opzetten van zo'n website. Lage investering, grote opbrengst!

2. Online boekingsmodule (OBE)

Een website van een hotel is niet compleet zonder een goede boekingsmodule (OBE). Sommige hoteliers denken dat een OBE op de eigen website niet meer oplevert dan de boekingskanalen waarop zij zijn aangesloten, maar niets is minder waar. Over directe reserveringen betaalt u namelijk geen commissie en kunt u de gasten veel meer waarde bieden. Er zijn veel Nederlanse hotelsoftware aanbieders die een mooie en snelle OBE voor uw website kunnen leveren tegen een eerlijke prijs.

3. Incentives 

Het moet voor de bezoeker duidelijk zijn wat de toegevoegde waarde is van het boeken op uw eigen website. Sommige OTA's kunnen het moeilijk maken om te differentiëren op prijs, maar er zijn veel andere manieren om direct boeken aantrekkelijker te maken. Zo kunt u gebruik maken van de incentives die waarde toevoegen voor de gast, die u niet veel hoeven te kosten. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van gratis ontbijt, kamerupgrades, latere check-outs... wees creatief!

4. Professionele foto's 

Kwantiteit is niet altijd goed als het aankomt op foto's. Twee kwaliteitsfoto's van één hotelkamer die in het juiste licht, de juiste hoek en de juiste resolutie zijn genomen, geven een veel betere indruk dan tien slechte kwaliteitsfoto's die elk object in de kamer laten zien. Laat de foto's op uw hotelwebsite spreken voor de persoonlijkheid en de ervaring van uw gasten. Niet alleen door het tonen van het interieur en exterieur van het pand, maar ook door het tonen van foto's die laten zien dat de gasten ervan genieten!

5. Schrik niet terug voor beoordelingen

Moderne reizigers zijn op zoek naar echte en eerlijke ervaringen. Niets zegt meer echt en eerlijk dan het publiekelijk delen van uw eigen reviews. Het is ook een geweldige manier om na het verblijf met de gasten in contact te komen. Als u een beetje aarzelt over welke delen van de beoordelingen u wilt laten zien, biedt TripAdvisor verschillende gratis widgets aan. Van de hoogste beoordelingen tot de vijf meest recente onbevooroordeelde opmerkingen. U heeft het helemaal zelf in de hand! 

 

Wilt u meer commissievrije boekingen ontvangen?

Dat kan met onze nieuwe boekingsmodule! Met de Smart Boekingsmodule kunnen uw gasten met hetzelfde gemak als bij boekingssites direct bij u boeken. Naast dat het een professionele indruk geeft, levert het u ook meer directe en commissievrije boekingen op. We laten u graag kosteloos kennis maken met de Smart Boekingsmodule. Maak nu zelf een gratis testreservering en ervaar het boekingsgemak voor uw gasten.  

By Marijke Remmelzwaan | June 20, 2019

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts