Bed & Breakfast Perruque, al twee jaar de beste B&B van Friesland!

Het oude politiebureau van het Friese dorpje Koudum is in 2004 door Janny Pruiksma omgebouwd tot het nu bekende Bed & Breakfast Perruque. Samen met haar man Nico runt Janny de B&B, dat al twee jaar op rij is verkozen tot beste bed & breakfast van Friesland. Hoe ze dat doen? Blijven leren, blijven innoveren. Nieuwe dingen uitproberen en meegaan met de tijd!

 

Aan de sfeer valt niet af te lezen dat dit ooit een politiebureau was, alles is modern en smaakvol ingericht. De herkomst van het gebouw vind je terug in details. In de kamers hangen tegels met een stukje geschiedenis over de kamer. Alle deuren zijn echte celdeuren die op slot gaan met ouderwets grote celsleutels. Bij aankomst vullen de gasten een aangifteformulier in en bij vertrek krijgen ze de factuur in vorm van een bekeuring. De kleintjes krijgen dan ook een setje boeien en een politiepet mee. Het is nét dat extra stapje, die extra knipoog, wat het verblijf in Perruque zo uniek maakt. 

politiefoto perruque

Waar ze het succes aan hebben te danken? Een hoop passie voor hospitality, creativiteit én innovatie. Janny en Nico zijn constant bezig met zoeken naar nieuwe manieren om hun gasten te verrassen en bij de tijd te blijven, met humor en een gezonde dosis Friese nuchterheid. Ze verhuren tegenwoordig ook speciale accommodaties. Zo hebben ze een Houseboat op de Friese meren en sinds kort verhuren ze ook een ‘Glamtainer’; een compleet duurzaam verbouwde zeecontainer.

Nico droomt al over een volgend project om een Engelse dubbeldekker om te bouwen als appartement. "Constant nieuwe projecten aan gaan, daar krijg ik veel energie van. Overal zien we het licht in en gaat ons creatieve bloed van stromen. Iemand moet ons eigenlijk een keer afremmen, maar dat gebeurt nooit."

Op de vraag hoe ze het allemaal doen zegt Janny: "Onze dagen zijn lang, soms wel van zeven uur 's ochtends tot twaalf uur 's avonds.  Vroeger konden we nog wel eens fietsen in de middag, dat zit er nu niet meer in. Dat maakt niet uit, want we houden van wat we doen!"

pension perruque

Dankzij de mogelijkheden op het gebied van automatisering hebben zij wel meer tijd en ruimte om hun passies de aandacht te geven die het verdient. Janny en Nico maken al jaren gebruik van Piccotello PMS gekoppeld aan de SmartHOTEL Channel Manager én een eigen boekingsmodule op de website. Voor Janny is de grote meerwaarde dat zij meer tijd aan de gasten kan besteden: "Ideaal, al die systemen draaien gewoon door op de achtergrond, terwijl wij ons kunnen concentreren op wat we écht leuk vinden: de beste B&B-ervaring bieden voor onze gasten. Nee, ik kan écht nooit meer zonder deze systemen!". 

De Friese B&B heeft het hele jaar door een hoge bezetting en alleen maar goede reviews. De ruimte om te kunnen concentreren op het creëren van de beste B&B-ervaring voor de gasten werpt dus zeker zijn vruchten af. Janny en Nico hebben veel vaste gasten die direct reserveren bij de B&B, maar ook online via boekingssites komen veel reserveringen binnen. "Tegenwoordig moet je gewoon online goed zichtbaar zijn.”, zegt Janny. “We zaten al snel op Booking.com, Expedia en Hotels.nl. Het is ook belangrijk om een eigen website te hebben met een moderne boekingsmodule. Er komen elke keer meer directe boekingen binnen. Dat scheelt ons enorm in commissiekosten.".

pension perruque interieur


Over One Hotel Shop

Alles wat u als onafhankelijke ondernemer nodigt heeft om uw hotel of B&B op een plezierige, efficiënte en bovenal succesvolle manier te managen; dat is de One Hotel Shop. Nederlandse hotelsoftwarespecialisten Piccotello,  SmartHOTEL en Paxxio hebben hun krachten gebundeld om tot één totaalpakket te komen voor property management, automatisering van uw online boekingen en het converteren van meer directe boekingen. Bent u geïnspireerd door het verhaal van B&B Perruque en wilt u meer weten over wat deze One Hotel Shop voor uw B&B kunt betekenen? Ga naar www.onehotelshop.nl.

 

By Marijke Remmelzwaan | September 20, 2019

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts