5 tips om de hotelgast te verrassen

Het is hoogseizoen en gasten komen en gaan. Veel van de gasten zijn tevreden met hun verblijf in je hotel, maar ze weten ook dat ze volgend jaar wel weer wat anders gaan proberen. Hey, maar wacht… Dat is niet wat je wilt! Je wilt dat de gasten jaar na jaar in jouw hotel verblijven. In dit artikel geef ik je 5 tips om de gast ieder jaar opnieuw te mogen verwelkomen!

 

Whitepaper hotelsoftware

 

Tip 1: Maak een onvergetelijke eerste indruk

Het is makkelijk om over het hoofd te zien, maar een eerste indruk begint al ver voordat de gasten arriveren in het hotel. Het begint bij de reservering: ze willen graag een bevestiging dat de boeking succesvol is binnen gekomen. Je kunt kiezen voor een zakelijke en enigszins afstandelijke reactie (‘’Bedankt voor uw reservering. Hierbij bevestigingen dat de reservering succesvol is ontvangen.’’), maar je kunt er ook voor kiezen om te reageren zoals je naar vrienden en familie doet:

‘’Wat leuk dat je ons hotel hebt gekozen om te verblijven! Mijn team en ik kijken er naar uit om je te verwelkomen in ons knusse hotel. We zien je over een half jaar Marijke!’’

Als ik Marijke was, dan zou de laatste reactie een glimlach op mijn gezicht brengen. Je kunt de eerste indruk trouwens nog beter maken door in de bevestiging alvast informatie over het gebied toe te voegen.

Ook leuk om te lezen: Origineel zijn? Zo doe je dat!

 

Tip 2: Onthoud de namen van de gasten

Deze tip kan een uitdaging zijn voor de grotere hotelketens, maar het zou werkbaar moeten zijn voor de kleinere hotels. Probeer de namen van de gasten te onthouden en maak notities in je reserveringssysteem om de gasten makkelijker te herkennen. Wacht maar totdat je de blij verraste gezichten ziet van de gasten wanneer je hun naam nog weet! Ze zullen zich heel speciaal voelen.

 

Tip 3: Persoonlijke (handgeschreven) berichten schrijven

Wie vindt het nou niet leuk om een persoonlijk bericht te ontvangen? Laat een bericht achter in de kamer van de gast na de eerste nacht. Het kan een heel simpel bericht zijn waarin je checkt hoe het met de gast gaat:

‘’Hallo Marijke, we hopen dat je een goede eerste nacht bij ons hebt gehad en dat je het kanovaren leuk hebt gevonden vandaag. Mocht je nog vragen hebben kom dan nog even langs de receptie, dan helpen we je graag!’’

Na het lezen van het bericht is Marijke waarschijnlijk opnieuw blij verrast dat je nog wist dat ze ging kanovaren en dat je de moeite nam om er een bericht over te schrijven. Wauw!

Ik raad je wel aan om het niet hierbij te laten. Je kunt bijvoorbeeld ook een ansichtkaart versturen nadat de gast is uitgecheckt. Wanneer ze thuis komen zien ze de kaart in de brievenbus en denken ze direct terug aan de leuke herinneringen en het fijne verblijf in jouw hotel.

Lees ook: 5 succesvolle prijsstrategieën voor een hogere omzet

 

Tip 4: Verzorg ontbijt en lunch voor onderweg

Sommige gasten gaan al vroeg in de ochtend op avontuur uit. Zo vroeg dat er nog geen ontbijt beschikbaar is. Maar wat nou als dat wel zo is? Geef de gasten de optie om ontbijt voor onderweg mee te nemen. Ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag! Om de service nog verder te verbeteren kun je ook een lunchpakket aanbieden.

 

Tip 5: Weet van de verborgen pareltjes af

Veel gasten willen de hoogtepunten van het gebied waar ze verblijven bekijken. Sommige gasten willen juist de verborgen pareltjes bezoeken, zodat hun verblijf nog bijzonderder wordt. Wat zou er gebeuren wanneer juist jij dé tip kunt geven? Dat levert gegarandeerd een fantastische recensie op! Zorg ervoor dat iedereen bij de receptie op de hoogte is van de beste (verstopte) restaurants en activiteiten in de stad, zodat je dit kunt delen met de gasten.

Meer over reviews: Beheer je hotelreviews met deze tips!

 

Bonustip: Commissievrije Smart Boekingsmodule

Wist je dat meer dan 50% van de reizigers de eigen website van het hotel bezoeken, nadat ze deze hebben gevonden op een boekingssite? Maak hier gebruik van en zorg ervoor dat je een gebruiksvriendelijke, volledige responsive boekingsmodule hebt om de potentiële gast te verrassen. De nieuwe boekingsmodule van SmartHOTEL kan hierbij de uitkomst zijn. Nieuwsgierig? Bekijk de Smart Boekingsmodule hier!

 

Meer artikelen over hotelgasten:

 

Booking_Engine_CTA_Banner_NL

 

Over SmartHOTEL
SmartHOTEL helpt hoteliers wereldwijd om hun weg te vinden in de spannende en de soms verwarrende wereld van online distributie. Vanuit ons kantoor in Nederland bedient ons team meer dan 1500 hotels met de Smart Channel Manager en op maat gemaakte integraties. Als Hospitality experts weten we precies wat onze klanten nodig hebben en welke uitdagingen hoteliers van alle soorten en maten elke dag te wachten staan. Meer weten over ons of onze services? Je kunt contact met ons opnemen via sales@smarthotel.nl of bellen naar +31 (0)182 75 11 18.

 

By Chantal Mieremet | July 31, 2019

Share This Story, Choose Your Platform!

Search

Recent Posts